dijous, 13 d’octubre del 2011

Escultura de David.

Es tracta d’una obra on apareix un home nu, agafant un drap per darrere l’esquena i que està al costat d’una soca d’arbre. L’escultura va ser creada entre el 1501 i el 1504 per Miquel Àngel Buonarotti, i es troba exposada a la Galeria de l’Academia de Florència.
Es va crear en un context històric en que Itàlia es trobava en la segona guerra de Nàpols, per tant, vivien en les condicions pròpies d’una guerra, dures.
El material amb el que s’ha esculpit és el marbre. L’autor va passar directament d’uns estudis de preparació, on incluia esborranys i dibuixos, a esculpir la obra exempta dreta. Medeix uns 5’7 m d’altura, i es una obra que es troba en repòs i no està en tensió, ja que transmet tranquil·litat.
És una escultura monòcroma, es a dir, que només té un sol color i la llum és natural.
Està arrepenjat al peu dret, generant un “contrapposto” i fent que la part esquerra es balancegi cap a la dreta. El cap mira cap a l’esquerra mentre que els seus ombros estant orientats cap endavant.

Comparació de l’escultura de David amb la Pietat.

Els dos estàn en repòs, són monòcromes, exemptes, de marbre i es troben a Itàlia, però tot i això tenen algunes diferències, com ara que la pietat es una obra sedent i en grup i la de David no.

El tema es bíblic i te una finalitat només visual. Es va encarregar per la Òpera de Duomo de la Catedral de Santa Maria del Fiore de Florència. Va ser acollit com a simbol de la república de Florència d’avant l’hegemonia dels seus derrotats dirigents.
Es una escultura semifigurativa, perquè hi apareix només un tronc d’arbre, i això és un element de la realitat. Com a conclusió podem dir que l’escultura de David és una escultura en repós i que te un singnificat històric.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada