dimarts, 11 d’octubre del 2011

Anàlisi de la Sagrada Família.

La Sagrada Família és una de les catedrals més emblemàtiques de Catalunya, situada al centre de Barcelona. Va ser creada al 1882 per Francisco de Paula del Villar el qual va deixar-la
inacabada. L’obra va ser continuada per Gaudí el 1883 i no va deixar de treballar-hi fins a la seva mort. La catedral continuava incompleta i altres arquitectes es van atrevir a acabar-la seguint la idea original de Gaudí. La Sagrada Família té simbologia cristiana i l’exemple més evident d’això n’és el temple, que escenografia la vida de Jesús i la història de la fe.

Davant i darrera d’aquesta gran obra arquitectònica hi podem trobar dues places, la Plç. Antoni Gaudí i la plç. Sagrada Família. En canvi pels laterals està envoltada de pisos i estacions de metro que es podrien considerar relativament alts en comparació a l’edifici. Tot i això, l’ambient que envolta la Sagrada Família no ha canviat durant els darrers anys.

La planta té forma de creu llatina, per tan està orientada cap a Orient. La constitueixen tres capelles(Baptisteri, Glòria i Sacrament i Penitència) i cinc naus amb creuer de tres les quals tenen altituts diferents i es poden distingir des de la façana. La nau principal es troba entre la façana principal i el creuer. La façana principal està composta per una nau central i dos de laterals. La nau transversal uneix la façana del Naixament amb la de la Passió i està dividida en tres parts: els transeptes, el creuer i està coronada per cinc torres.
Conté una cripta, que és bàsicament una planta subterrània situada a sota de l’absis, la qual té forma semicircular i està formada per set capelles.
El claustres envolta el temple, i constitueix un espai entre les façanes, les sacristies(edificis administratius situats a les cantonades de la part Nord del temple) i les capelles.

Les parets constituides per pedra i formigó, igual que la resta de l’edifici, contenen nombroses finestres triangulars que segueixen les directrius dels paraboloides i algunes portes de grans dimensions.

En aquesta obra es feien servir bàsicament columnes de doble gir, hiperboloides, paraboloides, helicoides, conoides i el·lipsoides.




                                                       
SAGRADA FAMÍLIA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada