dilluns, 19 de setembre del 2011

Esquema de l'anàlisi de l'obra arquitectònica.

L'art és inherent a l'ésser humà, cosa que ens diferència dels animals. Té llenguatge propi i transmet idees i emocions.Hi ha d'haver un creador perquè alguna cosa es pugui diferenciar com a art, s'expressi de la manera en que s'expressi.


L'estil, són les característiques comunes que es reparteixen en una època determinada. Al segle XX i XXI no és la societat qui decideix l'estil, com passa en altres temps, sinó que ho fan els artistes.

Evolució de l'estil: 1. Arcaica 4. Barroca
2. Clàssica 5. Recurrent
3. Manierista

Causes dels canvis:
Innovacions tècniques
Canvis econòmics
Canvis ideològics

Hi ha set tipus d'art: Pintura, escultura, arquitectura, dansa, teatre, cinema i música.

Les diferents funcions de la pintura i l'escultura: Magico-religiosa, commemorativa, estètica, política i educativa.
Les diferents funcions de l'arquitectura: Funerària-religiosa, civíl-política, administrativa, commemorativa, lúdica i militar.



DOS EXEMPLES D'OBRES ARQUITECTÒNIQUES:
    Opera de sydney.


 Sagrada Família.

Qui és un artista?

Artista és aquella persona que realitza obres d’art i ho pot fer de diferents maneres, poden serescultors, pintors, arquitectes, cantants, musics... Sovint, es diu que l’artista té una especial sensibilitat davant la realitat que l’envolta i està dotat de la capacitat de comunicar-ne el seu sentit mitjançant l’ús adequat de la tècnica.
Hi ha gent que és artista sense tenir-ne conciència de ser-ho. Llavors somnia com un artista, viu el seu art i la seva vida és un art.

divendres, 16 de setembre del 2011

Què és l'art?

La veritat és que no és possible definir l'art, no es pot tancar en una única definició per més àmplia que aquesta sigui.

Cada artista des del seu punt de vista pot expressar què és l'art i cada ésser humà també pot expressar des del seu punt de vista de observador la seva opinió sobre què és l'art i què no.

Una de les principals diferències que separen l'art de la ciència és la possibilitat de refutar, mentre que els científics poden invalidar lleis o teories a través d'investigacions, les obres d'art tenen un valor permanent, encara que canviï el punt de vista de l'artista o el gust del públic.
Sempre està situada en un context literari, musical, visual o de posada en escena. L'art involucra tant a les persones que el practiquen com a qui l'observen.
És un mitjà pel qual un individu expressa sentiments, pensaments i idees